недеља, 27. октобар 2013.

Make-up transformation :)

  1. Pre nego sto krenete sa sminkanjem ocistite lice i nanestite hidratantnu kremu.
  2. Ispod ociju nanesite korektor, kako biste prekrili podocnjake.
  3. Tecni puder nanesite ravnomerno na celo lice.
  4. Puder u prahu nanesite preko korektora, ukoliko imate problem s masnom T-zonom, nanesite ga na celo lice.
  5. Nasmesite se i na jagodice nanesite tanak sloj svetlije nijanse rumenila.
  6. Obrve iscrtajte olovkom za oci  u pribliznoj nijansi boje kose.
  7. Na kapak nanesite crnu senku.
  8. Stavite vestacke trepavice i zatim izvucite deblju liniju ajlajnerom kako biste postigli mackas izgled.
  9. Na usne nanesite crven karmin.

петак, 11. октобар 2013.

Ofarbajte kosu u lude boje :)



  • Ovakvu frizuru cete dobiti bojenjem kose senkama ili kredom u boji.
  1. Pramen po pramen kose uvijte figarom ili peglom.
  2. Kada to uradite,uzmite jedan po jedan  pramen kose i obojite ga senkom ili kredom u boji i pramen naprskajte lakom za kosu.

четвртак, 10. октобар 2013.

Kako nasminkati ovalni oblik lica


  • Devojke sa ovalim oblikom lica imaju vise fleksibilnosti kada je u pitanju nanosenje sminke.Naglasavajte oci i usne.Rumenlo nanesite kruznim pokretima na gonji deo obraza.Pune,naglasene usne dace vam sofisticirani izgled.

Kako nasminkati srcolik oblik lica


  • Hajlajter nanosite na sredinu cela i bradu.Bronzer se nanosi na bocne stran cela i obraza.Na ocima senku i ajlajner stavljajte uz liniju trepavica,birajte neznije i prozracnije boje senki,a jacu boju dodajte na usne kako biste ublazili "ostre" jagodice.Rumenilo nanesite na jagodice,kruznim pokretima.

Kako nasminkati izduzen oblik lica


  • Kod ovakvog oblika lica izbegavajte bronzer i hajlajter.Na ocima koncentrisite senku na spoljasnjim uglovima,a tamniju boju uz liniju trepavica.Rumenilo kruznim pokretima nanesite samo na jagodice,nemojte ga nanositi duz jagodica.

Kako nasminkati cetvrtasto lice


  • Posvetlite sredinu cela,brade,podrucje ispod ociju kako bi se istakla sredina lica,bronzerom potamniti uglove lica ( celo i bradu ),kako bi se vizuelno kreirao ovalni oblik.za oci odaberite maken,zenstven i prozracan makeup.Izbegavajte ajlajner za oci.Obrve oblikujte s blago zaobljenim visokim lukom.Rumenilo nanesite na donji deo jabucica u kruznim pokretima do slepoocnica.Na usnama izbegavajte jake boje.

Kako nasminkati okruglo lice



  • Kako biste izduzili lice hajlajter nanesite na sredinu cela i bradu,a bronzer sa strane lica,cela i brade.Smokey eyes sminka i crna olovka dace definiciju licu.Obrve oblikujte tako da nisu u potpuno oblom luku,vec da imaju malo ostriji ugao.Lepsi izgled lica dobicete nanosenjem rumenila ispod jagodica.Koristite olovku za usne kako biste naglasili oblik usana.

среда, 9. октобар 2013.

Savrsene lokne


  1. Rascesljajte kosu i na levoj ili desnoj strani ispletite 4 manje pletenice.
  2. Ostatak kose podelite na 4 dela.
  3. Pramen po pramen uvijte peglom ili figarom.
  4. Na kraju kosu naprskajte lakom da biste fiksirali lokne.

Sminkom povecajte oci

Ako zelite vizuelno da povecate oci i tako ih jos vise istaknete,pomoci ce vam nekoliko trikova vizazista.

  • Na ceo gornji kapak nanesite belu svetlucavu senku i dobro je razmazite tako da bude izjednacena.
  • Potom na spoljni deo oka namazite tamniju senku braon ili crnu i malo je osencite prstima.Kombinujte maksimalno dve nijanse na ocima.
  • Ajlajnerom ili olovkom izvucite liniju na polovini gornjeg kapka,a ispod donjeg povucite liniju belom masnom sedefastom olovkom.
  • Ispod obrva  nanesite svetlu senku sa laganim shimmer odsjajem,a potom je stavite i na sredinu kapka i blago osencite.
  • Na kraju trepavice malo prelomite uvijacem  i nanesite crnu ili braon maskaru u dva sloja.
  • Ne zaboravite da podocnjaci mogu uticati na to da oci izgledaju manje.Zato ih prikrijte dobrim korektorom koji treba izabrati prema nijansi tena i pudera.

  • Za nezni dnevni smokey eyes umesto crne olovke koristite braon i nemojte je nanossiti u unutrasnjost oka,vec samo na spoljasnje ivice.Obavezno cetkicom razmazite liniju da biste stvorili "meski" izgled.
  • Za efekat guscih trepavica nanesite crnu olovku na unutrasnju liniju gorenjeg kapka,tik uz trepavice,a zatim namazite dva sloja maskare.
  • Da biste kozi povratili sjaj,napunite ciniju tiplom vodom u koju ste prethodno stavili nekoliko kapi ulja lavande i drzite lice iznad cinije 3 minuta.Posle toga ocistite kozu blagim tonikom i nanesite kremu.
  • Koristite bazu za senku.Ublazicete sve nepravilnosti,pojacace intezitet senke i sprecice razmazivanje.
  • Na liniju ispod jagodicne kosti nanesite bronzer da dobijete zavodljivo izdefinisane konture lica.
  • Osvezite ten dodavanjem metalik hajlajtera na sam vrh jagodica.
  • Da biste sprecili razmazivanje olovke na unutrasnjem kapku,koristite olovke sto kremastije strukture.Birajte olovke sa dosta pigmenta.Nanosenje ponovite nekoliko puta kako biste postigli sto bolje rezultate.
  • Obrve mozete iscrtavati i senkom za oci kako bi izgledale prirodnije.Potrebna vam je tanka cetkica i mat senka za oci najpribliznija boji obrva.

уторак, 8. октобар 2013.

Kombinovanje boje ociju sa bojom senke



  1. Plave oci- slazu se senke hladno ljubicasta,nijanse roze,zlatna,bronzana.Izbegavajte senke u boji oka.
  2. Zelene oci- topla ljubicasta,zlatna,srebrna nikako...Zelene oci se slazu sa svim toplim bojama.
  3. Braon oci-oci koje se slazu sa svim bojama senki,lepo im stoji jaca sminka.
  • Braon senka se uklapa uz sve boje ociju.
  • Hladne boje senki su sve koje sadrze nijansu sive.
  • Tople boje senki su sve zemljane boje sa dozom crvene boje.

Maske za masnu kosu

1.
Potrebni sastojci:
  • 5 kasika jogurta (sa manje masnoce), 1 kasika sode bikarbone, 1 kasika sveze iscedjenog limunovog soka.
Priprema i nanosenje:
  • Pomesajte sve sastojke i nanesite ih na celu kosu,a posebnu paznju posvetite korenu kose.Ostavite 40-ak minuta i isperite kosu samo mlakom vodom.Ovu masku stavljajte jednom nedeljno.
2.
Ova maska odstranice masnocu i vratiti vasoj kosi prirodan sjaj.
Potrebni sastojci:
  • 1 zumance, 1 kasika meda, 2 kasike limunovog soka
Priprema i nanosenje:
  • Mesajte sastojke dok ne dobijete kremastu masu.Masku nanesite na suvu kosu,tako sto cete je umasirati prvo u teme glave,a zatim cetkom rasporediti po citavoj kosi.Ostavite je tako 20-ak minuta,a zatim isperite mlakom vodom,pa blagim samponom.

Eyeliner



Za najstariji,najefektniji i najsenzualniji nacin sminkanja ociju zasluzan je eyeliner.U zavisnosti od afiniteta,vestine i spretnosti mozete se posluziti najrazlicitijim teksturama,od kompaktne,gel varijante u teglicama (koju cete naneti cetkicom) i flomasterske (za pocetnike ),do klasicnog tecnog tusa (za prave umetnice ).
KAKO?
Prilikom nanosenja ajlajnera blago zategnite kapak ka slepoocnici prstima druge ruke.Ajlajner postavite paralelno sa okom i pocnite da izvlacite liniju polako i pazljivo.Proizvod nanesite od unutrasnjeg dela kapka ka spoljasnjem delu oka.Linija bi trebalo da bude najtanja na unutrasnjem delu oka,dok se pri kraju podebljava.Ako liniju izvucete navise u zadnjoj trecini  kapka,dobicete zavodljivi mackasti izgled,a ako je ostavite tik uz koren trepavica,naglasicete oblik oka.Idealno je to sto ne morate posebno da  nanosite podlogu za  ajlajner,jer je on podjednako postojan na podlozi bez sminke.Ajlajner je najlepse koristiti  uz jarke boje ruza za usne (crvena,pink,boja korala ),Sa druge strane,ako zelite mladalacki izgled,mozete kombinovati sa neznim bojama sjaja za usne.Vodite racuna da vam ten bude sto cistiji i nezniji,da ne bi izgledali neuredno.Perfektna linija ne trpi nesavrsenosti. :)

Smokey eyes


Smokey eyes je naziv tehnike sminkanja koja ne znaci automatski da je crna senka obavezna kako bi se postigao pomenuti efekat.Mozete koristiti ljubicastu,sivu,braon...Poenta je u gradaciji senke na kapku od trepavica ka prevoju oka.U korenu trepavica je ontezitet zeljene boje najjaci i kako se blizimo prevoju polako opada.Ovo je idealan nacin da istaknete oci.Brzo se radi,a i omogucnost gresaka svedena je na minimum jer nema jasnih linija.
KAKO?
Kada radite smokey eyes  vazno je da napravite dobru pripremu.Na gornji kapak stavite tanak sloj pudera ili baze za senku,da bi sminka trajala duze i da ne bi upadala u prevoje na oku.Za sminkanje vam je potrebna  i mekana cetkica koja ne pravi grube prelaze,Senku pocnite da nanosite od sredine oka i korena trepavica.Lagano sencite i ublazavajte boju kako se udaljavate od trepavicaSvakim sledecim korakom smanjujte kolicinu boje do momenta kada se senka potpuno ne izgubi.Kada budete sminkali donji kapak,nemojte da razmazujete senku previse nisko,jer cete stvoriti efekat tamnih podocnjaka.Obaveznim dodavanjem crnog krjona na unutrasnju stranu dodnjeg kapka,dobicete na dramaticnosti,bez obzira na to koju boju senke koristite.Smokey eyes  efekat nije potpun bez maskare za volumen.Ukoliko se odlucite za ovu tehniku,potrudite se da vam ostatak lica bude neutralno nasminkan. :)

понедељак, 7. октобар 2013.


  • Nemojte nanositi korektor samo ispod ociju,vec i na unutrasnje uglove ociju i sa obe strane nosa.Tako cete dobiti perfektniji ten.
  • Kako bi vam oci izggledale vecea pogled otvoreniji,belu olovku nanesite na unutrasnju ivicuoka
  • Ako zelite da vam karmin sto duze traje,nakon nanosenja usne prekrijte jednim slojem paprne maramice,a zatim cetkom koju ste prethodno umocili u puder u prahu predite preko usana.
  • Da bi boja jarkog laka izgledala kao na bocici,neka vam osnova bude beli lak.
  • Na udubljenje inad gornje usne stavite malo hajlajtera kako bi vase usne izgledale punije.
  • Nanosite rumenilo u obliku slova V- od slepoocnica sve do sredine obraza,da docarate svez izgled.

Pin Up Look

  1. Ocistite lice i nanesite kremu. 
  2. Na ocne kapke naneti malo korektora kako bi sminka bila lepsa i trajna,kao i na podocnjake.
  3. Stavite tecni puder i ravnomerno ga razmazite prstima.
  4. Stavite kompaktni puder.
  5. Koristite crni eyeliner i izvucite liniju od unutrasnjeg dela oka ka spoljasnjem.
  6. Stavite maskaru.
  7. Obrve oblikujte olovkom.
  8. Na usne stavite crven karmin.
  9. Na jagodice nanesite roze rumenilo.

Piling za masnu kozu


Ovaj piling se najčešće preporučuje za one sa masnom kožom. Smesu pripremate tako što pomešate kukuruzno brašno sa malo meda. Utrljajte je na lice. Na ovaj način ćete se rešiti mitesera za čas. Kako je ovaj piling jak, preporučuje se samo jednom sedmično.

Maska za umornu kozu


Ovo je posebno pogodna maska za umornu kožu. Izmiksajte pola oguljenog i usitnjenog krastavca sa kašičicom meda, kašikom soka od limuna i svežom mentom. Kada smesa postane kremasta, nanesite je na lice i vrat i ostavite da deluje najduže 20 minuta. Lice, nakon toga, operite mlakom vodom.
Začudićete se koliko vam krastavac može pomoći. Naravno, ne zaboravite i na umorne oči. Samo 10 minuta odmora sa kolutićima krastavca na očima može odneti pola vašeg umora. :)

Piling


Ovom mešavinom ćete stimulisati cirkulaciju i tako podstaći proizvodnju kolagena i umanjiti celulit (naravno, češćom upotrebom). Treba vam: 1 banana, pola šolje svežeg pirea od bundeve i 1 kašika krupne morske soli. Bananu izgnječite i pomešajte sa ostalim sastojcima. Smesu nanesite na telo (ukoliko je potrebno uduplajte sastojke) i trljajte laganim kružnim pokretima nekoliko minuta. Operite mlakom vodom.