недеља, 22. децембар 2013.

Make-up transformation




  1. Nanesite kremu za lice, da biste kozu pripremili za sminku.
  2. Stavite korektor na podocnjake da ih ublazite.
  3. Ravnomerno nanesite tecni puder.
  4. Puder u prahu nanesite na celo lice ako imate problem sa masnom T-zonom.
  5. Na ceo kapak stavite sedefastu boju senke, a na kraj nanesite crnu.
  6. Stavite vestacke trepavice i izvucite tanju liniju ajlajnerom.
  7. Obrve iscrtajte olovkom u pribliznoj nijansi boje kose.
  8. Na jagodice nanesite rumenilo u boji breskve.
  9. Oivicite usne olovkom i stavite rozikast karmin.



петак, 20. децембар 2013.

Lice puno zivota


  •  Jedino rumenilom tenu cete dati svezinu




  • Rumenilo je veoma bitam element make-upa, kojem se nazalost, poklaja najmanje paznje. Velika greska! Pre svega sto ono licu daje neophodnu svezinu i koriguje sve eventualne nepravilnosti.
  • Kada lice temeljno pripremite i nanesete puder,neophodno je da mu date oblik, a potom i svezinu. Sve sto mislite da treba sakriti ili umanjiti, jednostavno potamnite i obrnuto. U praksi to znaci da, ako imate siroko celo ili jaku vilicnu  kost, morate da ih sencite tamnim bojama. Kod izbora tonova i nijansi vodite se pravilom da rumenilom kojim zelite nesto treba da korigujete treba da bude za najvise dve nijanse tamnije od boje koze lica, a da ono kojie nanosite da biste dali licu svezinu obavezno mora da bude boje kasije ili roze. Bronza je idealna samo za leto. Sencenje, tj. korigovanje nepravilnosti treba da bude umereno. Pravilno isenceno lice najcesce je je sasvim dovoljan korak u nanosenju rumenila i uglavnom je OK da tu zavrsite make-up. Vecina devojaka sto cetkom mase i maze po licu bez ikakvog smisla, koristeci samo jednu boju i nanocesi je u jednakom intezitetu. Time se, budite sigurne, ne postize nista bitno.
  • boju rumenila prilagodite tenu. ona mora da bude dovoljno topla i jaka za vas, ali opet ne preterujte. Sto se tice sastava, izbor je veoma sirok. Najcesce se koriste rumenila u kamenu, ona sa malo sedefa u sebi daju dodatni efekat sjaja i svezine, a ima i onih u kremu i drugih masnijih oblika koji su odlicni za leto.
  • Rumenilo je jedina stvar koja za tren vasem  licu moze da povrati zivot. Nemojte olako da ga se odricete! :)



  • TOP SAVETI


- Birajte roze ili boju breskve  ukoliko zelite da osvezie ten.
-Braon nijanse sluze samo za sencenje lica, one vasem tenu nece dati zivot.
-Nanosite rumenilo postepeno i pousajte da gledate vecu sliku, tj. da se udaljite od ogledala i vidite kako to izgleda izdaleka.
-Ukoliko preterate sa nanosenjem, malo pudera u prahu umanjice jacinu boje.
-Ako se odlucite za jako rumenilo,kombinujte ga ili sa jako nasminkanim ocima ili sa intezivnim usnama. Nikako ne kombinujte sva tri elementa.