уторак, 5. новембар 2013.

Cetiri nedelje do savrsene koze




Usvojite ove zdrave zivotne navike, za mesec dana cete znatno poboljsati izgled svoje koze.


  • Minimun stresa - stres negativno deluje na kozu,  on podize nivo hormona kortizola, sto lose utice na odbrambenu funkciju koze pa se pojavljuju fleke, bore, akne i druge nepravilnosti. 
  • Vezbajte - Redovna fizicka aktivnost apsolutno je neophodan korak ka zdravoj i lepoj kozi. Vezbanje ne samo da smanjuje nivo kortizola, vec pojacava prirodan sjaj koze. Svakodnevna 20-minutna  setnja je dovoljna.
  • Odmarajte se vise - Spcijalista  za spavanje dr. Gaj Medous naglasava koliko su krace pauze i kvalitetan odmor tokom radnog dana bitni za pravilno funkcionisanje organizma.
  • Meditirajte - Svakodnevno meditiranje u trajanju od 20 minuta ima odlican uticaj na smanjenje stresa. 
  • Vise sna - Statistike pokazuju da vecina ljudi pati od povremenih napada nesanice. S obzirom na to da je kozi potreban san kako bi se regenerisala, a i kako bi se stres smanjio na minimun, povecanje sati odmora je kljucan korak na putu za bolji izgled koze.
  • Dodajte so - Umesto tusiranja pred spavanje, napunite kadu toplom vodom i ubacite u nju 500 grama soli za kupanje. Opustanje u ovoj kupki relaksirace vase misice i pomoci da lakse utonete u san.
  • Rashladite se - Postepeno hladjenje tela kljuc je za dobar san. Zato prvo zagrejte telo spolja i iznutra uz pomoc tople kupke i toplog napitka. Kad organizam pocne postepeno da se hladi, vi cete polako poceti da tonete u san.
  • Jedite zdravo - Hrana koja vas goji (secer, trans masti, konzervirana hrana, belo brasno ) ujedno ce vam napraviti bore i fleke na kozi zato sto usporava vas probavni sistem i uzrokuje upale koje ''razbijaju'' kolagen. Dok pravilna ishrana i unosenje zdravih namirnica ima potpuno suprotan efekat - bobicasto voce, dinja, lisnato povrce, riba, piletina, jaja, kostunjavo voce i integrali proizvodi pomazu u izgradnji kolagena, hidriraju kozu.

Нема коментара:

Постави коментар