уторак, 6. мај 2014.

Make-up transformation





  • Postupak sminkanja


  1. Priprema lica: Na ocisceno lice stavlja se krema koja je ujedno i osnova za sminku. Koza mora biti negovana i zdrava, morate znati da odredite kojem tipu koze pripada vasa koza lica da biste prema tom tipu odredili vrstu preparata koje cete koristiti.  Najbolje da kremu ostavite izvesno vreme da je lice upije, pa da se tek onda pocne sa sminkanjem. 
  2. Korektor: U slucaju da sminkom zelite da prekrijete podocnjake ili neke nepravilnosti na kozi, koristite korektor. Postoji vise vrsta korektora, ali najbolji je korektor u obliku tecne kreme u jednoj nijansi svetlijoj od boje vaseg tena.
  3. Tecni puder: Kada birate podlogu vodite racuna o tome da ne sme biti ni svetlija, ni tamnija od vase boje tena. Podloga ne sme da se vidi, nikako! Na vama je da izaberete koji puder vam najvise odgovara.

Oci i obrve:
Na ceo veci deo kapka (kao na slici) stavite plavu senku i oivicite je crnom kako biste dobili mackast oblik, u ugao stavite malo zlatne senke. Iznad crne osencite pink senkom. Stavite vestacke trepavice i izvucite tanku liniju ajlajnerom. Sto se tice obrva, najbolje je da ih popunite i oblikujete senkom ili olovkom za oci u pribliznoj nijansi boje kose. Moja drugarica ima veoma guste obrve pa ih ovde nisam crtala. :D




4. Puder u prahu i rumenilo: Puder nanesite pravo na celo, nos, bradu i obraze. Visak pudera skinite cetkicom, to je vazno jer debeo sloj pudera deluje neukusno.
Rumenilo je veoma vazan deo sminkanja jer daje licu zdrav i svez izgled, stavlja se prema obliku lica i jagodica. Na blogu sam vec pisala o rumenilu pa ako zelite vise da znate pogledajte.


5.Karmin i sjaj za usne: Zavrsni detalj na vasem licu,odaberite boju koja vama odgovara. Ja sam izbrala svetlo roze.








Нема коментара:

Постави коментар